2009. szeptember 15., kedd

Fókuszban a jóga

Fókuszban a jóga

Hétvégi, jógagyakorlással egybekötött, pihentető elvonulás

A program kitűnő lehetőséget ad a pihentető szellemi kikapcsolódásra. Ugyanakkor a testet sem szorítjuk a háttérbe. A Hullám Villa mindazt biztosítja, ami a regenerálódáshoz szükséges. A jóga segít a test ellazításában, a programok mellett marad idő a sportolásra, szaunázásra, vagy akár egy kellemes masszázsra. Az elvonulás kiemelt része a vasárnap esti telihold meditáció.

Alkalmazott technikák, módszerek:

Hatha-jóga: Mi is a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő hatha-jóga? Kiindulási pontja és legfontosabb eszköze a test. Gyakorlás során a legegyszerűbb pozícióktól, légzőtechnikáktól, relaxációtól haladunk a bonyolultabbak felé. Cél a fizikai test erősítése, karban tartása, felkészítése a komolyabb gyakorlásra. A jóga célja valójában a test, a tudat és az érzelmek megfékezése, igába hajtása, tökéletes egyensúlyának kialakítása.

Stresszoldó jóga: A Stresszoldó jóga célja az izmok, ízületek nyújtását, lazítását szolgáló egyszerű gyakorlatok, feszültségoldást segítő légzések elsajátítása. A test szisztematikus ellazításával az egész elme is ellazul, így jön létre egy teljesen relaxált állapot, a tökéletes pihenés. A gyakorlást záró hosszú, mély relaxáció órányi pihentető alvással is felérhet.

Fókuszolás: A fókuszolás technikája Eugene T. Gendlin nevéhez fűződik. Megközelítésében a test, mint a jelen pillanat teljes átélésének tere, zsigeri szinten tárolja az információkat. Azonban sokszor nincs meg a kapcsolat test és lélek közt, a test nem tudja mi történik a fejben, a fej nem tudja mi történik a testben. A fókuszolás elsajátítása közelebb hoz a testi átéléshez, így a lelki történések is mélyebben megérthetővé válnak. Hatására mélyül az önismeret, tudatosabb életvezetés alakul ki, stb.

Telihold meditáció: A Himalayan Yoga Meditation Group of Hungary által hazánkban életre hívott közös meditációra teliholdkor, helyi idő szerint 21:00h-kor kerül sor. A kezdeményezéshez a világ számos országa csatlakozott már, hazánkban is jelentős hagyományra tett szert. Kortól, nemtől, vallási felekezettől, jógairányzattól, fizikai holléttől függetlenül bárki csatlakozhat. Az elvonulást a teliholdkor tett közös meditációval zárjuk.

Fakultatív programok: Fakultatív programjaink során lehetőséget biztosítunk a résztvevők számára egyéni fókuszolásra, sportolásra, masszázsra, szaunázásra.

Fontos! A programon való részvétel nem igényel semmiféle jógás vagy egyéb elő tapasztalatot!

A Fókuszban a jóga programjait tartják

Seszták Ágotapszichológus, fókusz kísérő, jógainstruktor. A Mandala Jógastúdiók- Stresszoldó jóga óráinak vezetője; Gerson Egészségközpont külső munkatársa; Jelen Pszichológiai Egyesület és Pszichológia a Fiatalokért Alapítvány alapító tagja. Pszichológusi és jógainstruktori tevékenységével a hazai jóga kultúra igényességének növeléséért dolgozik. Megközelítésében a modern pszichológia és a tradicionális jóga elveinek közelítése a meghatározó vonás.

telefon: +36-30-52-94-695

Várhidi Bea Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta, jógainstruktor, kismamajóga oktató. Jóga tanulmányait dr. Pressing Lajosnál kezdte 6 évvel ezelőtt, 2008-ban találkozott a Kundalini Jóga rendszerrel – Yogi Bhajan tanításai lapaján – aminek azóta őszinte híve és gyakorlója. Kismama jógaoktatói tevékenysége után kezdett gerincjógát és hatha jógát oktatni a Mandala Jógastúdiókban.

telefon: +36-30-9-521-057

Csomagárak és időpontok: Üdülési csekket is elfogadunk!

2009.10.03-05. Kétágyas szobában: 34.400,- Ft / fő / Csomag (Egyágyas felár: 8.000,- Ft / fő / Csomag)

2009.10.02-04. Kétágyas szobában: 34.400,- Ft / fő / Csomag (Egyágyas felár: 8.000,- Ft / fő / Csomag) (Egy napi hosszobbítás lehetséges + 8.000 Ft/fő)

További időpontokról érdeklődjön a megadott elérhetőségen!

Csoportok, munkacsoportok, stb. jelentkezését is várjuk! Továbbá igény szerint, megfelelő létszám esetén egyéb alternatív időpontokban is állunk rendelkezésre. (A program 10-16 fővel indul.)

Jelentkezés, bővebb felvilágosítás: Gáthy Kriszta - info@hullamvilla.hu

Tartalma:

-szállás 2 éjszakára félpanzióval, (büféreggeli bio sarokkal, könnyű vegetáriánus vacsora)
-az előadásokon és a meghirdetett programokon való részvétel
-térítésmentes wellness használat: meleg vizű kültéri medence, finn szauna, élményzuhany, kerékpárok, strandröplabda pálya
-díjmentes wireless internet csatlakozási lehetőség (laptoppal érkező vendégeinknek)
-zárt parkoló díjmentes használata

A fenti árak az ÁFA-t tartalmazzák. Az idegenforgalmi adó 260 Ft/fő/éj.

Jelentkezés, bővebb felvilágosítás: Gáthy Kriszta -
info@hullamvilla.hu

Programismertető

Szombat:
9:00- 9:30 Érkezés
9:30- 11:00 Hatha jóga
11:00 Fakultatív program

16:30-18:00 Fókusz

18:00 Vacsora
20:30-21.30 Jógikus mélyrelaxáció

Vasárnap:
8:00-10:00 Hatha jóga
10:00 Reggeli
11:00 Fakultatív program
16:30-18:00 Hatha jóga
18:00 Vacsora
21:00-22:30 Telihold meditáció

Hétfő:
7:00-8:30 Hatha jóga

Linkek:

http://hullamvilla.hu/
http://edge2000.hu/
http://www.rogers2009.hu/
http://psychyoga.blogspot.com/
http://fokuszolas.hu/

Blogarchívum