2008. július 10., csütörtök

Felmérés

Kedves Jógagyakorló!

Ezúton szeretném felkérni Önt egy kutatásban való közreműködéshez!

A 'Jóga és lelki élmények' valamint a 'Rendkívüli Élmények Felmérés’ egy kapcsolat projekt, Seszták Ágota és Bartha Dávid közös munkája.
A ’Jóga és lelki élmények’ vizsgálatban a jógagyakorlás során, tapasztalt lelki élmények minőségét vizsgálom. A kutatás Prof. Dr. Bagdy Emőke (Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológiai Intézet) és Bartha Dávid Péter (doktorandusz hallgató, Northamptoni Egyetem- Egyesült Királyság) felügyelete mellett zajlik
A ’Rendkívüli Élmények Felmérés’ a nem szokványos élmények, a lelki problémák, és a gyermekkori élmények kapcsolatát vizsgálja, célja a rendkívüli élmények elkülönítése a lelki problémáktól és azok hatékonyabb pszichoterápiás megközelítésének az elősegítése. A kutatás egy Angol-Magyar nemzetközi együttműködés keretében valósul meg, Prof. Harald Walach és Dr. Chris Roe felügyelete mellett, akik a The University of Northampton (Egyesült Királyság) tanárai (www.northampton.ac.uk).

A minél alaposabb magyarországi felmérés érdekében a hazánkban jógát gyakorlók széles köréhez juttatjuk el a felmérésről szóló információt. Ehhez természetesen a gyakorlók, gyakorlóhelyek, stúdiók és tanárok, oktatók közreműködésére van szükségünk.

A részvétel mindössze egy internetes kérdőív kitöltéséből áll. A kérdőív kitöltése kb 30-45 percet vesz igénybe.
Amennyiben a kutatás részletei felkeltették érdeklődését, kérem, jelezze azt egy e-mailben a jogafelmeres@gmail.com címen!

Köszönjük, hogy segíti a felmérést!

Üdvözlettel:


Seszták Ágota
Pszichológus hallgató
KRE-BTK,
Pszichológiai Intézet


Bartha Dávid Péter
PhD hallgató
The University of Northampton, UK & Samueli-Rockefeller Brain, Mind, and Healing Program

Blogarchívum